Vil du være værtsfamilie
for en cavapoo hvalp?

Vi går højt op i, at alle vores forældrehunde stortrives som højtelskede familiehunde.
Derfor udstationerer vi nogle af vores hunde.

Vi tror ikke på man kan have et hjem med 10+ hunde, og give alle hunde al den kærlighed, omsorg og stimulans de har brug for - men vi VED at ved at udstationere vores hunde, får de alt det de har brug for, og meget mere.

Hvad er en værtsfamilie?

Hunden bor hos værtsfamilien som en helt almindelig familiehund, men vi har avlsretten frem til hunden er 5 år gammel hvorefter ejerskabet overgår 100% til værtsfamilien.

I hvalpens første leveår besøger værtsfamilien os 1 gang. Under drægtigheden ønsker vi at ses ca. 1 gang hver anden uge - bare til en gåtur i skoven eller lign. så vi ikke er fremmede for hunden. Vi tilbyder også gerne feriepasning af alle vores hunde.
Vi svarer gerne på spørgsmål og hjælper med råd om pelspleje, hundetræning mm. Værtsfamilien sender os løbende billeder og info om hvordan det går så vi kan følge hundens udvikling.

Når hunden er 12-15 måneder skal den sundhedstestes med røntgen og DNA test. Vi betaler for sundhedstesten. Når vi modtager testsvarene bedømmer vi, om hunden skal indgå i vores avl. Hvis vi vurderer, at hunden ikke egner sig til at indgå i vores avl overgår ejerskabet af hunden til værtsfamilien, uden yderligere krav.

Hvis resultatet af sundhedstestene er gode og hunden har et sundt temperament skal den indgå i vores avlsprogram.

Når man er værtsfamilie - er hvalpen uden beregning. Men det beror naturligvis på et langt og godt samarbejde.

Der udformes en kontrakt - som underskrives af begge parter. Kontrakten gælder i 5 år, herefter overgår hunden til værtsfamilien.

Hvorfor bruger vi værtsfamilier?

Vores hunde er sociale væsner, og elsker at være sammen med deres familie. De er kærlige, trofaste og loyale, og egner sig ikke til at være helt alene 9 timer om dagen.

I vores opdræt går vi højt op i - at vores hunde ikke skal være ‘kennelhunde’. Vi ønsker ikke hundene skal være i bure eller indhegninger hele dagen - og vi prioriterer højt, at alle hunde er FAMILIEHUNDE.
Hunde har brug for opmærksomhed, omsorg og menneskelig kontakt. Derfor ønsker vi, at alle vores hunde, der indgår i avl, er familiehunde, først og fremmest.
Det giver dem de helt optimale betingelser for at trives.

Hvad kræver det at blive værtsfamilie?

For at blive værtsfamilie for en af vores hanhunde kræver det, at i bor i en radius af maks. 60 km fra Frederikshavn.
Skal man være værtsfamilie for en af vores tævehvalp, er det OK at bo lidt længere væk - vi accepterer fra Aarhus og nordpå. I skal selv have bil og være villige til at køre til os i forbindelse med besøg, parring og sundhedsundersøgelser.

Da vores hunderacer er meget sociale og tæt knyttet til deres ejer er det vigtigt for os at hundene har selskab og ikke er for meget alene. Vi er med på at de fleste af os arbejder 8 timer om dagen - her kan det hjælpe at have store børn, der kommer hjem fra skole, og kan være lidt sammen med hunden. Eller man måske har mulighed for, at tage den med sig på arbejde.

For at blive værtsfamilie kræver det også, at man er indforstået med, at racerne kræver en del pelspleje.
Til Puddel og Cavapoo anbefaler vi en klipning ca. 3 gange årligt - samt hjemmelig pelspleje flere gange om ugen.

Værtsfamilien er ansvarlig for at tegne ansvarsforsikring og sygeforsikring på hunden.

Vi fodrer vores hunde og hvalpe med råt kød fra MUSH og tørfoder fra Acana, Orijen eller Essential. Vi har rigtig gode erfaringer med disse - og anbefaler alle vores værtsfamilier er bruge samme foder. Det er dog slet ikke et krav.

Værtsfamilie for en tævehvalp

Når tæven er 18+ måneder og er blevet godkendt til avl er hun klar til at få sit første kuld hvalpe.
For at godkendes til avl, skal hun igennem forskellige sundhedsundersøgelser. Det er naturligvis en udgift vi afholder.

Når hun kommer i løbetid skal I som værtsfamilie kontakte os på første blødningsdag.
Når en tæve kommer i løbetid, varer det ca. 3 uger. Men det er dog kun få dage, hun vil acceptere parring af en hanhund. Derfor er det vigtigt vi får besked - så vi kan planlægge.

Efter parringen bor tæven hos værtsfamilien indtil ca. 1,5 uge før forventet fødsel. Værtsfamilien bliver informeret omkring drægtighed og hvad de kan forvente kommer til at ske under drægtigheden. Hundens drægtighedsperiode varer ca. 9 uger.
Tæven flytter hjem til os 1,5 uge før forventet fødsel og indtil hvalpene er 8 uger gamle og klar til at flytte til deres nye familier. Når hvalpene er flyttet hjemmefra flytter tæven hjem til jer igen.
Tæver i værtsfamilie får 1-3 kuld hvalpe. Afhængig af hvordan de tager sig af det første kuld, hvordan deres fysiske og mentale tilstand er osv.

Værtsfamilie for en hanhvalp

Når hanhunden er omkring 2 år og er blevet godkendt til avl, vil han være gammel nok til at parre.

Hanhunden vil kun komme til at parre vores tæver og værtsfamilien må ikke bruge ham til at parre andre tæver.

Når vi har en tæve i løbetid informerer vi værtsfamilien om det i god tid.
I de fleste tilfælde foregår parringen hjemme hos hanhunden. Værtsfamilien skal stille indhegnet have til rådighed.
Andre gange vil hanhunden skulle herhjem på besøg ved parring.

Vil I være værtsfamilie?

Vi mangler pt. ikke værtsfamilier.
Men hører gerne fra jer, hvis I kunne have lyst til en pleje-bamse? :-)

Skriv til os, og hør nærmere.